vineri, 5 aprilie 2013

Conferinţa Familiei - Biserica SOS Ploieşti

Ziua a II-a: DORMITORUL MATRIMONIAL
I. Un loc al odihnei, un refugiu bine meritat dupa o zi plină.
„Eu mă culc şi adorm în pace, căci numai Tu, Doamne, îmi dai linişte deplină în locuinţa mea.” (Psalmii 4:8)
„Mă culc, adorm, şi mă deştept iarăşi, căci Domnul este sprijinul meu.” (Psalmii 3:5)
„Fiule, să nu se depăteze învataturile acestea de ochii tai: pastreaza întelepciunea si chibzuinta! Caci ele vor fi viata sufletului tau, si podoaba gîtului tau. Atunci vei merge cu încredere pe drumul tau, si piciorul nu ti se va poticni. Când te vei culca, vei fi fara teama, si când vei dormi, somnul îţi va fi dulce.” (Proverbe 3:21-24)

II. Dormitorul trebuie să fie un loc al comunicării. 
      
   A. Rezolvarea conflictelor
„Mâniati-va si nu pacatuiti. Sa n-apuna soarele peste mînia voastra, si sa nu dati prilej diavolului.” (Efeseni 4: 26)
„Îngaduiti-va unii pe altii, si, daca unul are pricina sa se plînga de altul, iertati-va unul pe altul. Cum v'a iertat Hristos, asa iertati-va si voi.” (Coloseni 3:13)
„Barbatilor, iubiti-va nevestele, si nu tineti necaz pe ele.” (Coloseni 3:19)

   B. Complimentele
Ce lipici în dezmierdarile tale, soro, mireaso! Dezmierdarile tale pretuiesc mai mult decît vinul, si mirezmele tale sunt mai placute decît toate miroznele!” (Cântarea Cântărilor 4:10)
„Ce frumos esti, prea iubitule, ce placut esti! Verdeata este patul nostru!”  (Cântarea Cântărilor 1:16)

III. Un loc al dragostei.
„De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta sa, si se vor face un singur trup” (Geneza 2:24)

   A.Intimitatea 
                      Unitate spirituală
„... pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt care ne-a fost dat.” (1 Timotei 6:10)

                     Unitate psihologică
„Bărbaţilor, purtaţi-vă şi voi, la rândul vostru, cu înţelepciune cu nevestele voastre, dând cinste femeii ca unui vas mai slab, ca unele care vor moşteni împreună cu voi harul vieţii, ca să nu fie împiedicate rugăciunile voastre.” (1 Petru 3:7-8)

                     Unitate fizică
„De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta sa, si se vor face un singur trup” (Geneza 2:24)

   B. Dăruirea totală.
„Nevasta nu este stapîna pe trupul ei, ci barbatul. Tot astfel, nici barbatul nu este stapîn peste trupul lui, ci nevasta.” (1 Corinteni 7:4)
Soţul să-şi îndeplinească faţă de soţia lui datoria referitoare la relaţiile intime dintre ei; şi soţia să aibă aceeaşi atitudine faţă de soţ.” (1 Corinteni 7:3)




Pastor MARIAN NĂSTASE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu