vineri, 5 aprilie 2013

Conferinţa Familiei - Biserica SOS Ploieşti

Ziua a II-a: MĂRTURIE JURJEN ŞI LOREDANA NAGEL
Jurjen a fost de la început implicat în misiune de evanghelizare. Prin urmare, el şi părinţii lui veneau în mod regulat în zona din jurul Aradului.

Acolo, el o cunoaşte pe Loredana. După căsătoria lorşi au trăit mai mulţi ani în Olanda şi în anul 1999 au primul lor copil, Larissa. În urma unui documentar "Ca şobolanii în canale" Jurjen şi Loredana doresc să revină în România. Documentarul prezenta munca lui Marshall Mckenna, care surprinde copii străzii proveniţi din orfelinate. Jurjen şi Loredana decid să-l contacteze pentru a începe o lucrare împreună cu el.

După această întâlnire Jurjen şi Loredana doresc să se implice mai mult în activităţile de evanghelizare şi urmează Şcoala Biblică Neemia. În 2004 ei sunt trimişi în România şi ajută  pe Marshall în Câmpina. Familia lor se măreşte cu Jason (2004) şi Timotei (2006).

În România ei fondează "Centrul Creştin Neemia". În anul 2009 municipalitatea le dă o clădire pentru sediul bisericii, situată pe una din străzile principale ale Câmpinii. În afară de slujba de duminică dimineaţa aici se mai organizează şi studii biblice. Există mulţi copii care vin biserică şi de aceea au pornit şi o amplă lucrare cu aceştia. Odată cu creşterea bisericii, a crescut şi cererea pentru mai mulţi lucrători.

Pe lângă biserică, Jurjen şi Loredana împreună cu alţi lideri sunt implicaţi şi în lucrare de evanghelizare într-o închisoare din Bucureşti.
Viziunea lor este de a continua să crească ca o comunitate în această zonă

Tot astfel, Domnul are milă de Sion şi mângâie toate dărâmăturile lui. El va face pustiul lui ca un rai, şi pământul lui uscat, ca o grădină a Domnului. Bucuria şi veselia vor fi în mijlocul lui, mulţumiri şi cântări de laudă. (Isaia 51:3)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu