vineri, 29 ianuarie 2010

Paşi

 
El păzeşte paşii credincioşilor Săi, însă ticăloşii vor fi nimiciţi în întuneric, pentru că nu prin putere triumfă omul. (1Samuel 2:9)

vineri, 22 ianuarie 2010

Singurătate


El l-a găsit într-un ţinut pustiu, într-o singurătate plină de urlete deznădăjduite. L-a înconjurat şi s-a îngrijit de el. L-a apărat ca pe lumina ochilor Lui, (Deuteronomul 32:10)

Isus le-a zis: „Veniţi cu Mine într-un loc pustiu, doar voi singuri, şi odihniţi-vă puţin!“ Căci erau mulţi care veneau şi plecau, iar ei n-aveau timp nici măcar să mănânce. (Marcu 6:31)

joi, 14 ianuarie 2010

Fereşte-te de lenevie


Du-te la furnică, leneşule! Uită-te cu atenţie la căile ei şi fii înţelept! Deşi nu are nici conducător, nici supraveghetor, nici dregător, (Proverbele 6:6-7)

totuşi, ea îşi strânge provizii în timpul verii şi adună hrană la vremea secerişului. (Proverbele 6:8)


Cât timp vei mai sta culcat, leneşule? Când te vei scula din somnul tău? (Proverbele 6:9)

Să mai dormi puţin, să mai aţipeşti puţin, să mai încrucişezi puţin mâinile ca să dormi… şi sărăcia vine peste tine ca un hoţ, iar lipsa – ca un om înarmat. (Proverbele 6:10-11)

vineri, 8 ianuarie 2010

Pomi


El este ca un pom plantat lângă ape, care îşi întinde rădăcinile spre râu. Lui nu-i este frică de căldură şi frunzişul lui este întotdeauna verde. În anul secetei nu se îngrijorează şi nu încetează să aducă roadă. (Ieremia 17:8)

Cel puternic va fi ca un pom uscat şi lucrarea sa ca o scânteie; el şi lucrarea lui vor arde împreună şi nimeni nu-i va stinge! (Isaia 1:31)

Tot aşa, orice pom bun face roade bune, dar orice pom stricat face roade stricate. Un pom bun nu poate face roade stricate şi un pom stricat nu poate face roade bune. Orice pom care nu face roade bune este tăiat şi aruncat în foc. Aşadar, după roadele lor îi veţi recunoaşte. (Matei 7: 17-20)

sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Revelion 2010


 
 
 
 
 
 
 
 
 
„Caci Eu stiu gîndurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, gînduri de pace si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde.” (Ieremia 29: 11)